Udetur til Bygholm sø

Bygholm sø

 

Bynært spor for begyndere og øvede

Bygholm Sø har i mange år været horsensianernes foretrukne udflugtsmål til vandring, løb, ridning og mountainbike. Her kan du møde mange hundeluftere og motionister med god grund – for naturen er noget særligt.

Områdets MTB-spor er blevet udvidet og forbedret med en øget underholdningsgrad til følge. Sporet er lige godt 12 kilometer langt og går hele vejen rundt om søen. Det består af en blå hovedrute, der er ganske begyndervenlig og uden for mange højdemeter. Derudover er der et blåt tillægsspor og nogle røde sløjfer, der er mere teknisk krævende.

 

Ude på sporet

Der er adskillige parkeringspladser rundt om søen, hvorfra man kan tilgå og starte turen rundt om søen. Vær dog opmærksom på, at sporet er ensrettet – der skal cykles med uret.

Et oplagt sted at starte turen er ved den offentlige parkeringsplads på Åbjergskovvej, tæt på Schüttesvej. Herfra går turen gennem den dybe del af Åbjergskoven på sydsiden af søen. På denne del af ruten kommer du gennem meget flot og varieret natur på et naturligt underlag. Dette stykke er ikke voldsomt krævende eller kuperet.

På nordsiden af søen er det mere kuperet, og der er flere udfordringer. Du kommer forbi en teknikbane, og herfra er det muligt at tage en tur rundt i en nedlagt grusgrav, som er lidt mere teknisk krævende. Grusgraven kan fungere som selvstændigt spor med en blå hovedrute og en rød sløjfe af mere krævende karakter.

Det sidste stykke på nordsiden byder på nogle underholdende sektioner med godt flow og høj fart.
Vi mødes her: Google maps
Husk at bestille sandwich, det går du i tilmeldingen.
Hanne henter ved Gertz. 🙂 https://gertzdanishbakery.dk/vare-kategori/fastfood/

Den Udetur billetsalget er slut!

Dato

jun 03 2023
Udløbet!

Tid

10:00 - 12:00
Bygholm Sø Sporet

Beliggenhed

Bygholm Sø Sporet
Lovbyvej 90 8700 Horsens
Kategori

Event Deltagere

QR-Kode
Indkøbskurv
en_USEnglish